Rebecca Andersson tillsammans med sin hund Nicky som har ont i sina framtassar. Foto: Bernard Mikulic

Öppen veterinärmottagning på Stadsmissionen i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen var det många fyrfotade vänner som blev omhändertagna på Stadsmissionen i Malmö. En öppen veterinärmottagning hölls.

På Stadsmissionen kan människor som är hemlösa eller socialt utsatta få hjälp. Under lördagen var det deras husdjur som kom i första hand då Stadsmissionen i Malmö bjöd in till öppen veterinärmottagning där djur fick möjligheten att bli undersökta och behandlade.

Den första besökaren var Christian Nilsson med hund Thor. Thor ska vaccineras och få sina klor klippta.

– Det är mycket nu innan jul och ekonomin räcker inte till. Detta är verkligen en livräddning för de som inte har råd med veterinärvård, säger Christian Nilsson. Han fortsätter:

 Thor är verkligen min bästa vän. Han är anledningen till att jag går upp de dagar jag mår dåligt och han är anledningen till att jag kommer hem. Det finns gånger då jag tänker att om jag inte hade haft Thor, då hade jag varit sängliggandes.

Thor är en blandras av rottweiler och amstaff och ska idag bli vaaccinerad och få klorna klippta. Foto: Bernard Mikulic

Initiativtagaren till den öppna mottagningen är veterinären Anna-Karin Lundgren. Hon besöker Malmö mellan tre till fyra gånger om året och till hjälp har hon volontärer från Stadsmissionen.

– Här känner sig djurägarna trygga. Det blir som en samlingspunkt och de flesta djuren blir jätteglada över att komma hit och både mattar och hussar blir glada, säger veterinären Anna-Karin Lundgren.

På plats finns mediciner och annan utrustning som behövs för att kunna ta emot alla djuren. Den som besöker veterinärmottagningen kan bland annat få hjälp med hälsokontroll, kloklippning, öronrengöring, vaccination och recept på medicin och vaccinationer.

Näst på tur är Rebecca Andersson. Med sig har hon sin sjuåriga rottweiler Nicky som bland annat ska få framtassarna undersökta.

Rottweilern Nicky var något skeptisk till veterinärbesöket men viftade glatt på svansen efter. Foto: Bernard Mikulic

– Jag uppskattar det här väldigt mycket. Sen ger man tillbaka vad man själv kan, till exempel hundkoppel som har blivit för små, berättar Rebecca Andersson.

Förutom kostnadsfri vård för husdjuren skänker Stadsmissionen bland annat värmetäcken, mat, reflexer och andra husdjurprodukter.

– Jag mår bra av att hjälpa, man får sådan energi av det här. Alla vi som gör det här är djurälskare, säger Anna-Karin Lundgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.