Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Enligt Torbjörn Tegnhammar (M) är Moderaterna i Malmö väl förberedda oavsett vad utfallet av regeringskrisen blir. Foto: Ida Roos

Tegnhammar (M) hoppas på extraval: ”Ökar chansen för en borgerlig regering”

Uppdaterad
Publicerad

För Moderaterna i Malmö skulle ett beslut om extraval vara välkommet.

– Vi vill ju förstås bilda en borgerlig regering. Moderaterna ser en möjlighet att göra det med den nuvarande riksdagen som underlag, men jag tror att våra chanser skulle bli ännu större om landet gick till extraval, säger Torbjörn Tegnhammar (M), oppositionsråd i Malmö.

Enligt Torbjörn Tegnhammar (M) var fällningen av Stefan Löfven väntad.

– Det är ju en väntad konsekvens av en regeringsbildning som aldrig borde ha gått till på det där sättet, att partier som inte har någon värderingsgemenskap bildar regering tillsammans, och att två partier, numera ett, vägrar att prata med sina kollegor i riksdagen, säger han.

I grunden handlar ju detta om fri hyressättning av nyproduktion, ett förslag som Moderaterna är för, så vad handlade den här misstroendeomröstningen om för Moderaterna?

– För vår del handlar det om en enda sak och det är att vi fick en möjlighet att rösta bort Stefan Löfven som statsminister, och därmed också en regering som inte borde ha tillträtt överhuvudtaget, säger Torbjörn Tegnhammar (M).

Enligt Torbjörn Tegnhammar (M) är Moderaterna i Malmö väl förberedda oavsett vad utfallet av regeringskrisen blir.

– För vår del så ser vi goda möjligheter att bilda en borgerlig regering oavsett om det är med det här riksdagsunderlaget eller om det är med ett extraval. Jag ser goda möjligheter för att både Malmö och Sverige ska få till en politik framöver där man verkligen tar itu med våra allvarligaste samhällsproblem och ser till att Sverige går en ljus framtid tillmötes, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer