Salim Nezami som bor i Holma känner sig orolig.

Oro på Holma efter dödsskjutningen

Publicerad

På tisdagen mördades en 25-årig man vid Holma torg i Malmö. Efter ännu ett mord i området beskriver boende i området en oro över våldet och över hur barnen i området påverkas.

Igår eftermiddag blev en 25-årig kille skjuten till döds vid Holma torg i Malmö. Vittnen beskriver att stora delar av området spärrades av efter skjutningen och att människor stannade inomhus.

– Det har aldrig varit så lugnt på torget som igårkväll, allting var stängt och det var inte en enda människa ute. Det var som en spökstad. Det var bara poliserna, säger två boende i området som vill vara anonyma.

Oro för barnen

På onsdagen är det stilla på mordplatsen. Förutom en liten blodfläck är det ingenting som vittnar om att någon har mördats där för mindre än ett dygn sedan. Bara ett fåtal människor korsar torget, men de som gör det uttrycker en oro, speciellt för barnen i området.  

– Det är inte så att jag är rädd att gå här, skjutningar händer ju sinsemellan vissa personer. Men här finns mycket folk och här finns barn, det är det som är tråkigt, säger de två Holmaborna. 

– Förra gången det var ett mord här så var där mycket blod kvar på marken. Då gick det barn förbi och tittade och frågade om vad som hade hänt.  

Salim Nezami bor också på Holma. Även han är orolig över händelserna i området.  

– Det är klart att folk känner sig oroliga. Jag själv har bott här sedan 2005 och det har hänt mycket här hela tiden. Vi är faktiskt oroliga för våra barn och för oss själva, säger Salim Nezami.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.