Ovanligt stökig midsommarnatt: ”En hel del fyllor och bråk på hemmafester”

Uppdaterad
Publicerad

Rattfyllerier, bråk i samband med hemmafester och fyllerier. Det har varit en ovanligt stökig midsommarnatt i Skåne.

– Påverkade förare och fyllerier, det är väl det som har stuckit ut. Man uppfattar det som att det har varit något stökigare än en vanlig midsommar, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson i region Syd.

Anmälningar om rattfylleri har kommit in från flera platser i Skåne.

– En kvinna i 20-årsåldern har blåst positivt i Åstorp, och en person är misstänkt för drograttfylla i Staffanstorp, säger Evelina Olsson.

Bland annat misstänks en man i 65-årsåldern för grovt rattfylleri efter att ha kört omkull med en moped på Ven. Polisen ska även under natten stoppat en narkotikapåverkad 20-årig man vid en poliskontroll i Svedala. Mannen misstänks för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Bråk på hemmafester

Det har även varit en hel del bråk i anslutning till hemmafester i Skåne under midsommarkvällen och natten.

– Vid klockan 02 i natt fick vi bland annat in uppgifter om att det varit någon form av bråk på en hemmafest i Skurup och där har vi gjort lite kontroller. En person blev omhändertagen för fylleri och en fick åka med till sjukhus för kontroll, säger Evelina Olsson.

Polisen uppger att det inte ska ha förekommit några grövre våldsbrott under natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.