Truls Möregårdh har redan ett VM-brons i lag på meritlistan – nu siktar han på sin första individuella seniormedalj. Foto: Louv Brattgård

17-årige Truls inför VM: ”Jag känner ingen press”

Publicerad

Han har redan ett VM-brons i lag på meritlistan, nu jagar han sin första individuella medalj i seniorsammanhang. Pingisundret Truls Möregårdh åker till VM i Budapest med gott självförtroende.

Sjuttonåringen från Eslöv har under en period på tre veckor tidigare i vår tagit hem tre SM-guld. I singel, dubbel och lag. Tillsammans med Anton Källberg har han också slagit världsettan Fan Zhendong under Swedish Open.

– Jag vet inte riktigt varför jag skulle tvivla på mig själv och mitt spel. Det är bara att fokusera på senior-VM och göra det så bra som möjligt där, jag känner ingen press alls, säger Truls Möregårdh.

Han har en silvermedalj från junior-VM, men också ett VM-brons i lag. Nu siktar han på sin första individuella seniormedalj.

Slutat skolan

Hans jämnåriga kompisar har fullt upp med att gå i skolan, Truls tränar istället bordtennis två gånger om dagen. Ett beslut han tagit tillsammans med sin familj.

– Jag reste väldigt mycket. Det blev stressigt att gå i skolan. När jag kom hem så hade jag en klump i magen och tänkte ”jag måste gå i skolan och klara alla prov”. Jag missade väldigt mycket. Hela min familj och jag tyckte det var en självklarhet att inte gå i skolan, förklarar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.