Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Leo Jakobsson, 18, är en av 500 medarbetare på terminalen på Toftanäs som hjälps åt att sortera svenskarnas reafynd. Hör honom berätta om de tyngsta paketen i klippet. Foto: Carolina Svalbacke/SVT

Här sorteras dina reafynd – följ med in i paketterminalen

Publicerad

500 medarbetare på logistikterminalen på Toftanäs i Malmö hjälps åt att sortera svenskarnas Black Friday-fynd. Terminalarbetarna har sina knep för att få allt att flyta på.

– Värma upp är jätteviktigt, säger Alexander Olsson.

Paketsorteringen på Toftanäs har bråda dagar efter rean i och med Black Friday. Under ett av dygnen slog man rekord i antalet paket som sorterades i huset, 231 621 stycken.

Men på det stora hela i Sverige är paketen färre än tidigare år, berättar Åsa Holmgren, terminalchef på Postnords logistikterminal på Toftanäs.

– Det har varit hårt tryck i år, även om vi ser att det på totalen minskar något jämfört med pandemiåren vi har bakom oss, säger Åsa Holmgren, som tror att många i år har handlat i fysiska butiker.

I videon får du följa med till paketterminalen och även lära känna några av de som sorterar dina paket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.