Den 1,5-åriga pojkens minne hedrades på torget i Eslöv med tända ljus. Pojkens pappa sitter nu häktad misstänkt för mord. Foto: SVT

Misstänkta barnmordet i Eslöv: Avlidne pojken var 1,5 år gammal

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på ett barn i Eslöv var barnets pappa. Pojken var 1,5 år gammal. Det misstänkta brottet ägde rum tidigt på fredagsförmiddagen i en lägenhet i Eslöv.

Barnet – en pojke – hann bli 1,5 år gammal och den man som sitter häktad misstänkt för mord var barnets pappa, visar uppgifter som SVT tagit fram.

Barnet hittades livlös i pappans lägenhet.

– Barnet påträffades livlöst i lägenheten och dödförklarades senare på Lunds sjukhus, säger kammaråklagare Josefin Sävlund till SVT Nyheter Skåne på söndagen.

Pappan förnekar brott

Pappan – som är i 40-årsåldern – sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Mannen förnekar brottsmisstanken, sade kammaråklagare Josefin Sävlund till SVT Nyheter Skåne, under söndagen.

Under söndagen hölls en ljusmanifestation  på Stora torg i Eslöv för att hedra pojken:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När det misstänkta barnmordet blev känt, samlades ett 60-tal personer på torget för att hedra det döda barnet. Se ljusmanifestationen i Eslöv i klippet. Foto: Gunilla Fritze/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.