Paraidrottens främsta affischnamn på plats i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Nu drar Special Olympic Games i Malmö igång, Sveriges största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

SVT Nyheter var med under torsdagens förberedelser och mötte tävlingens största affischnamn, bokstavligen.

Åtminstone lär ingen som passerat Triangeln i centrala stan ha missat jättebanderollen med västeråsaren Mike Malmer, paraidrottare inom judo och Special Olympics särskilde ambassadör.

– Lite galet att se sig själv över en hel vägg, säger Mike, i färd med att bära bord och montera skyltar i vimlet av funktionärer på Stadionområdet.

Över 1000 deltagare

Det är bara timmar kvar tills helgens stora folkfest bryter loss. Malmöupplagan av Special Olympics väntas samla över 1000 deltagare i tretton olika idrottsgrenar. Men ska man tro Mike handlar ”nästan inget” om att vinna.

– Allt handlar om att ha roligt och visa att man kan förändra världen. Man är inte dum i huvudet bara för att man har ett funktionshinder, säger Mike Malmer.

Se videon med den färgstarke paraidrottaren Mike Malmer, i färd med att förbereda helgens jätteevent Special Olympics i Malmö.

Mike Malmer är en av deltagarna i Special Olympics Games i Malmö. Foto: Hans Larsson, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.