Partikamrat bekräftar Pålssons beteende

Uppdaterad
Publicerad

Idag bekräftar en partikamrat moderaten Pontus Pålssons trakasserier av anställda i Åstorps kommun.

Under onsdagen berättade Sydnytt om hur flera tjänstemän i Åstorps kommun säger sig blivit hotade och trakaserade av moderaternas oppositionsråd Pontus Pålsson.

Bilden bekräftas från en av hans egna partikamrater.

Rättegång mot Pontus Pålsson

Josef Toht satt i fullmäktige för moderaterna under förra mandatperioden. Idag har han lämnat den aktiva partipolitiken, men är fortfarande knuten till Åstorps kommun i form av IT-chef med kontor i kommunhuset. Vad det gäller det politiska drivet har han inget annat än gott att säga om sin före detta gruppledare i Moderaterna.

Har två ansikten

– Han är en person som politiskt är en enorm tillgång för Åstorps kommun. Han är bra på att få med sig folk, och tror verkligen på det han gör, säger Josef Thot.

Men Josef Thot bekräftar också den mindre smickrande bilden som tecknas av Pontus Pålsson. Han tycker att Sydnytts inslag gav en korrekt bild av vardagen i Åstorps kommunhus.

– I min värld stämmer det jättebra. Det är det här med att vi säger att Pontus har gjort fel. Pontus säger att han inte har gjort fel. Det är precis den värld vi lever i, det är vår verklighet. Men när man verkligen lever för och tror på något, så har man inte fel, så jag kan förstå honom, säger Josef Toht.

Pontus Pålsson har blivit fråntagen nyckeln till kommunhuset, och tjänstemännens sammanträden har flyttats för att de inte ska behöva stöta ihop med honom. 35 anmälningar om kränkningar och 17 tillbudsrapporter finns dokumenterade.

Sydnytt har under torsdagen sökt Pontus Pålsson för en ny intervju. Sent under eftermiddagen skickar han ett mejl där han hävdar att den rätta bilden av konflikten inte kommit fram.

”Som ni kanske förstår så är inte denna fråga svart eller vit, så är det sällan vid konflikter.”, skriver han bland annat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rättegång mot Pontus Pålsson

Mer i ämnet