Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trots kontaktförbud fortsatte mannen att kontakta läkaren som han träffat på vårdcentralen. Se mer i videoklippet. Foto: SVT och Bilder ur förundersökningen

Patient började stalka läkare – gav henne elva blombuketter på en dag

Uppdaterad
Publicerad

Patienten tyckte om sin läkare – alldeles för mycket. Mannen åtalas nu misstänkt för olaga förföljelse av den kvinnliga läkaren han träffat på vårdcentralen.

Den manliga patienten, som är i 45-årsåldern, och den kvinnliga läkaren hade träffats vid två tillfällen på vårdcentralen. Efter det var han som besatt.

Trots att kvinnan inte svarade på ett enda av hans meddelanden – och trots att kontaktförbud med tiden upprättades – fortsatte han att kontakta henne dag och natt.

– Jag tycker att det är jättejobbigt, säger kvinnan i förhör.

Mannen skickade exempelvis en namnskylt till henne som han ska ha gjort i en 3D-printer. Han skickade en telefon till henne för att de skulle kunna kommunicera bättre, beställde hem mat till henne med matbud och vid flera tillfällen möttes kvinnan av blommor som hängde på hennes dörr – en dag fick hon hela elva blombuketter. Han dök också själv upp utanför hennes dörr och ville komma in.

Mannen åtalas nu misstänkt för olaga förföljelse. Han nekar till brott men vidgår händelseförloppet.

Mannen säger i förhör att han – trots att hon aldrig svarat honom – haft känslan att kvinnan vill ha kontakt med honom.

I videoklippet ovan får du höra några av alla meddelanden han skickade till henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.