Polisen stänger telefonlinjer för samtal om pedofilen i Kristianstad. Foto: TT

Pedofilmisstänkt jobbade på ännu fler skolor

Uppdaterad
Publicerad

Den barnskötare i Kristianstad som är misstänkt för barnvåldtäkt har jobbat på ännu fler förskolor och skolor i kommunen än vad som tidigare var känt. Han sitter häktad för våldtäkt mot ett barn, men har erkänt övergrepp mot fler barn.

Identifieringen av barnen är snart i mål, men åklagaren vill inte gå in på hur många barn det handlar om förrän samtliga har identifierats.

– Det är de berörda barnens föräldrar som ska få veta först, säger chefsåklagare Pär Andersson till TT.

Förskolepedofilen i Kristianstad

Mannen är samarbetsvilig och lämnar uppgifter.

Ännu fler skolor

Förra veckan informerade kommunen om att mannen jobbat på 26 förskolor och fyra skolor bara i Kristianstad. Kartläggningen har fortsatt och visat att mannen arbetat enstaka dagar på ytterligare sex förskolor och tre skolor, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

De kommunala informationscentrum som öppnades förra veckan avvecklas nu, men en särskild telefonlinje finns kvar.

På sin hemsida redovisar Kristianstads kommun alla de skolor och förskolor som barnskötaren arbetat på och vilka datum det handlar om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förskolepedofilen i Kristianstad

Mer i ämnet