Foto: Eva Robild

Pernilla Månsson Colt tar över ”Ring så spelar vi”

Uppdaterad
Publicerad

Efter sommaren tar Pernilla Månsson Colt över ”Ring så spelar vi” tillsammans med radioprofilen Christer Lundberg.

– Det ska bli otroligt kul att få ta sig an det här flaggskeppet! Jag minns ju det här programmet från när jag var barn och mamma och jag lyssnade, säger Pernilla Månsson Colt i ett pressmeddelande från P4.

Programmet startade 1968 och har sedan 1996 letts av Lisa Syrén fram tills nu. Pernilla och Christer börjar sända efter sommaren och kommer att sända varannan vecka.

– Alla dessa röster på lördagsmorgonen från hela landet – det håller ihop Sverige på något sätt, menar Pernilla Månsson Colt.

Pernilla Månsson Colt, boendes i Malmö, började sin bana 1984 på dåvarande Radio Örebro. 1992 började hon på SVT där hon senaste tiden jobbat med bland annat Husdrömmar, Nobelsändningar, Trädgårdstider och Antikrundan.

– Både Pernilla och Christer har det där genuina intresset som gör att man är bra på att lyssna och också kan locka fram berättelser ur andra, så jag är övertygad om att Ring så spelar vi kommer fortsätta att vara en av Sveriges lägereldar, säger Dan Granlund, kanalansvarig för P4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.