Peter Madsens ubåt UC3 Nautilus. 7 mars 2018 Foto: Dorothee Thiesing/AP

Peter Madsens ubåt har förstörts

Uppdaterad
Publicerad

Peter Madsen dömdes till livstids fängelsestraff för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Nu har Madsens ubåt UC3 Nautilus, där mordet begicks, förstörts, enligt Ekstra Bladet.

När rättsprocessen mot Peter Madsen avslutades i september beslutade rätten att ubåten skulle destrueras. Det har nu skett.

– Det stämmer, den är borta. Den har plockats isär och destruerats på den plats där den har förvarats, säger Brian Belling, vice polisinspektör vid Köpenhamnspolisen till tidningen Ekstra Bladet.

Mordet på Kim Wall

Ubåten UC3 Nautilus betraktades som ett beslagtaget föremål i brottsutredningen mot Peter Madsen.

– Det är så man gör med alla beslagtagna föremål. När målet är avslutat gör man en sammanställning av föremålen och gör sig av med det som inte ska behållas, säger Brian Belling.

I augusti 2017 gick den svenska journalisten Kim Wall ombord på Peter Madsens ubåt UC3 Nautilus för att göra ett reportage. Hon återvände aldrig och i september dömdes Peter Madsen till livstids fängelse för mord i Danmarks motsvarighet till hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet