Peter Madsen och hans advokat Betina Hald Engmark. Foto: TT

Peter Madsen överklagar inte

Uppdaterad
Publicerad

Peter Madsen kommer inte att överklaga till högsta instans. Därmed står livstidsdomen fast. Det meddelade hans försvarsadvokat efter ett möte med honom på måndagen.

Peter Madsen har dömts till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim Wall i både Köpenhamns Byret och Östre Landsret.

Inför rättegången i landsrätten så ville Peter Madsen få ett kortare straff, men rätten fastställde livstidsdomen. Han dömdes också att betala skadestånd till de anhöriga.

Mordet på Kim Wall

Inte gå vidare

Efter den domen uttryckte hans försvarsadvokat Betina Hald Engmark besvikelse. Men nu säger hon alltså att det inte blir någon överklagan.

– Beslutet är att han inte önskar att det ska gå vidare, säger hon till Danska TV2.

– Han vill ha ett avslut och vill inte se insidan på en rättssal igen.

Vill ha bättre villkor

Batina Hald Engmark säger att Peter Madsen genom att inte överklaga hoppas att han ska få drägligare villkor i fängelset. Bland annat hoppas han att hans besöksförbud och hans brevkontroll ska upphöra.

– Det är något som han uppfattat kan ske nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet