Malmömoderaternas ordförande Peter Ollén. Foto: Gunilla Fritze/SVT

Malmömoderaternas ordförande: ”Han har försatt sig i en ohållbar situation”

Uppdaterad
Publicerad

Torbjörn Tegnhammar (M) lämnar politiken. Han vill inte själv kliva fram men Moderaternas ordförande i Malmö välkomnar beslutet.

– Vi har nolltolerans mot all form av oönskad kontakt som inte är rent professionell, säger Peter Ollén (M), ordförande för moderaterna i Malmö.

Det har varit en turbulent vecka för Moderaterna i Malmö. På fredagskvällen meddelade partiets främste företrädare att han lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan.

– Han har försatt sig i en situation som är ohållbar och därför tycker jag det är bra att han har tagit det beslutet, säger Peter Ollén.

Torbjörn Tegnhammar

Nu börjar arbetat med att hitta en ersättare som oppositionsråd i Malmö. Tills vidare kommer Håkan Fäldt att gå in som ersättare för Torbjörn Tegnhammar.

Hur påverkar det som skett partiet?

– Det påverkar inte det dagliga arbetet men däremot är det tråkigt att det händer och det är väldigt tråkigt när det är den främste företrädaren, säger Peter Ollén.

Ny ledare ska utses

Peter Ollén säger att många mår dåligt av det som skett och att han som ordförande nu ska ”samla partiet”.

– Jag vill få människor att känna sig trygga när de är hos oss. Händer det någonting tar vi i det även om det är den främsta företrädaren som är med i det.

Om drygt ett år är det val och Peter Ollén säger att nomineringsarbetet har börjat.

– Vi ska vara klara med vårt provval om en månad, det vill säga alla medlemmar får rösta på vilka kandidater de vill ha på våra valsedlar till riksdagen, Region Skåne och lokalt i Malmö. Utifrån det kommer vi att se vem man önskar som framtida ledare.

Kan Torbjörn Tegnhammar göra ”comeback” som du ser det?

– Han kan precis som alla medlemmar ställa upp i vilka val han vill. Om han önskar det kan han söka förtroende hos medlemmarna i provvalsomröstningen, säger Peter Ollén (M), som för egen del nu hoppas på lite arbetsro i partiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Torbjörn Tegnhammar

Mer i ämnet