Foto: Svedala kommun

Plankade in och nattbajsade på Barabadet

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot fredag och natten mot söndag tog sig en eller flera personer in på Barabadet och bajsade i bassängen. Anläggningen tvingades stänga för att rena vattnet från bakterier.

– Respektlöst, jag förstår inte syftet, säger Theodora Mårtensson, anläggningssamordnare på kultur och fritid i Svedala kommun.

Badet, som har blivit ett tillhåll för personer efter badets öppettider, fick hålla stängt i helgen. En eller flera personer har återkommande tagit sig över staketet och varit på området under kvällar och nätter.

– Men den här gången gick de över gränsen och det var naturligvis väldigt obehagligt för de som jobbar på badet, säger Theodora Mårtensson.

Värmekameror kan sättas upp

Redan i måndags ordnade kommunen med en firma som skulle se över säkerheten. Värmekameror kommer troligen att sättas upp de närmaste dagarna.

– Dessutom hoppas vi att det kommer att patrullera människor här i närheten, säger Theodora Mårtensson.

Hon menar att både vaktbolag men också barabor, som till exempel är ute med hunden, ska hålla koll runt annläggningen.

Om någon bajsar i bassängen måste den tömmas på mycket vatten. Dyrt men också obehagligt för den som måste ta reda på avföringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.