Pojke misstänks för nya sprängningar

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-årige pojke som sedan tidigare sitter häktad för en sprängning mot fastighetsbolaget Victoria Parks kontor i Rosengård i Malmö på julafton misstänks för ytterligare två sprängdåd.

Han har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse mot samma lokaler den 21 december och mot en bil några hundra meter därifrån natten innan.

– I nuläget är det bara han som är hörd och delgiven de misstankarna, säger åklagare Neela Frisell.

Precis som 15-åringen omhäktades en 17-årig pojke för sprängningen på julafton och i går morse anhölls ytterligare två personer för inbladning i ärendet. En misstänks för grov allmänfarlig ödeläggelse och en för underlåtelse att avslöja samma brott. Totalt sitter fem personer häktade.

– Det finns fler misstänkta. En person släpptes ju av tingsrätten och vi tittar på om fler kan vara inblandade, säger Frisell.

Ingen person har skadats vid sprängdåden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.