Pojkvännen filmade när sambon våldtogs – döms för medhjälp

Uppdaterad
Publicerad

I våras ringde den 37-årige Malmöbon till polisen och berättade att hans sambo våldtagits på en fest. Vad som inte nämndes var att mannen själv filmat och uppmuntrat till våldtäkten. Nu döms båda gärningsmännen till fängelse.

Det var under en fest i stadsdelen Augustenborg i våras som våldtäkten begicks.

Enligt tingsrätten ska männen ha utnyttjat att kvinnan var kraftigt berusad. Pojkvännen ska själv sedan ha larmat polispatrullen till platsen.

I efterhand har det visat sig att det funnits två filmklipp från övergreppet där pojkvännen själv hållit i kameran. I klippet ska han ha uppmanat våldtäktsmannen att utföra det sexuella övergreppet.

Våldtäktsmannen döms till tre och ett halvt års fängelse medan pojkvännen döms till ett och ett halvt år för medhjälp till våldtäkt. Utöver det ska männen gemensamt betala 240 000 kronor till kvinnan i skadestånd.

Kvinnan uppger själv i förhör att hon inte minns något från händelseförloppet.  Sydsvenskan var först med att berätta om domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.