Pokémon Go regerar i skånska spelmeckat

Uppdaterad
Publicerad

På en dryg vecka har det nya mobilspelet Pokémon Go blivit en megasuccé i Sverige. Runt om i Skåne är intresset enormt för att samlas och jaga virtuella monster tillsammans.

Pokémon Go bygger på GPS-teknik och går ut på att fånga små varelser med hjälp av mobilens kartor. I lördags lanserades spelet i Sverige och nu ligger Pokémon Go i topp över antalet nedladdningar i landet.

– Vi har bara spelat i några dagar och vi har redan blivit vänner med andra spelare. Det är väldigt kul, säger Helsingborgstjejerna Ellen Jansson och Karolina Jacobsen, som letar Pokémonvarelser i Folkets park i Malmö.

Pokémon Go

Stark spelkultur i Sydsverige

Spelindustrin är stark i södra Sverige. Enligt en undersökning från organisationen Game City finns det numera 55 företag som arbetar med digital spelutveckling i Skåne och Blekinge.

Därför är det ingen överraskning att ett spel som Pokémon Go har blivit populärt i regionen.

”Finns ett uppdämt behov”

– Jag tror det finns ett uppdämt behov av att interagera med andra människor och inte bara känna dem som andra spelare i ett digitalt spel, säger Carl Olsson, universitetslektor vid institutionen för datavetenskap på Malmö högskola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pokémon Go

Mer i ämnet