Vapnet lämnades utan uppsikt under bara några minuter men han ändå försvinna från toaletten. Genrebild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polis anmäls – glömde vapnet på toaletten

Publicerad

En trött och stressad polis anmäls efter att ha glömt sitt tjänstevapen på toalett i Malmö. Nu riskerar polisen en varning.

En Stockholmspolis på tjänsteärende i Malmö glömde sitt tjänstevapen på toaletten inne på Rättscentrum. Händelsen inträffade i januari i år och utspelade sig innanför Rättscentrums skalskydd – den delen av lokalen som allmänheten inte har tillgång till.

I Polismyndighetens anmälan till personalansvarsnämnden framgår att polisen i fråga var trött och stressad. Polisen hade gått på toaletten innan denne skulle inleda ett förhör och då lagt ifrån sig vapnet på en hylla i ögonhöjd – just för att inte glömma det.

Först när polisen kommit in i förhörsrummet upptäckte denne att vapnet glömts på toaletten. Trots att polisen skyndat sig tillbaka till toaletten, som bara låg någon meter från förhörsrummet, så var vapnet borta. Hur eller om vapnet återfanns framgår inte av anmälan.

Polisen anmäls nu till personalansvarsnämnden och riskerar en varning för att oaktsamt ha åsidosatt sina skyldigheter på ett sätt som inte anses som ringa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.