Skott avlossades mot en lägenhet i Rosengård på måndagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

En anhållen i sin frånvaro efter skjutningar

Uppdaterad
Publicerad

En polispatrull, och flera andra personer, fanns i den lägenhet som vid 21.40-tiden på måndagskvällen blev beskjuten i Malmö. Polisen bekräftar att man ser ett samband mellan lägenhetsbeskjutningen och skottlossningen på Bennets Väg tidigare under kvällen.

– Det finns definitivt ett samband. Vi har ett bra läge i utredningen, säger polismästare Stefan Sintéus.

Stefan Sintéus berättar att man har gott hopp om att övervakningskameror i området kan ha fångat förloppet. En person anhölls i sin frånvaro under tisdagen.

Det var på måndagskvällen, klockan 21.40, som en lägenhet blev beskjuten av okända gärningsmän på Hårds väg på Rosengård. Bara ett fåtal timmar efter att en 21-åring blev beskjuten på Bennets väg tidigare under kvällen.

Ingen skadades

En polispatrull, och ett flertal andra personer, fanns i lägenheten när den besköts.

– Det stämmer, säger Nils Norling, presstalesman i region Syd.

Ingen ska dock ha blivit skadat i samband med skjutningen.

Skotten ska av gått genom en ruta, men Nils Norling är förtegen om hur många skott det handlar om.

– Det är ett flertal skott, hur många vill jag inte precisera i nuläget, men fler än ett skott.

Ingen samband

Det är än så länge oklart varför lägenheten besköts och om det finns en hotbild med i bilden. Polisen ser inget omedelbart samband mellan skjutningen och polispatrullen som fanns på plats.

Hur många personer, inklusive polispatrullen, som fanns i lägenheten vill polisen inte gå ut med.

21-åringen, som blev beskjuten, vårdas fortfarande för allvarliga, men inte livshotande skador, på Skånes universitets sjukhus i Malmö.

Enligt Nils Norling kopplas 21-åringen till kretsar som polisen haft extra fokus på.

Knackar dörr

Ett intensivt arbete pågår med att säkra spår, knacka dörr, sammanställa utgifter och titta på fler övervakningskameror som kan hjälpa polisen vidare i utredningsarbetet.

– Vi är väldigt intresserade av att få iakttagelser från de här två olika platserna. Alla iakttagelser av fordon och personer en timma innan händelserna är intressant, säger Nils Norling.

Polisen rubricerar båda händelserna som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.