Foto: TT/Johan Nilsson/Arkiv

Polispatrull i Kristianstad raketbeskjuten – pojke omhändertagen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bistod räddningstjänst vid en brand i Gamlegården i Kristianstad under tidiga söndagskvällen. Då blev patrullen beskjuten med raketer. Oroligheterna fortsatte under kvällen och en pojke händertogs.

Larmet om containerbranden på Järrestadsgatan kom strax efter klockan 19. På platsen möttes räddningstjänst av 15 till 20 ungdomar och bad då om assistans av polis.

– Vi väljer att göra så när vi vet att det är kan vara stökigt i ett område, säger Dan Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Pojke omhändertagen

Men när polispatrullen anlände möttes de av raketer från ungdomarna. Det är oklart i villken omfattning samt om fyrverkeripjäserna sköts mot polisfordonet eller mot poliserna som arbetade på plats. Det finns heller inga uppgifter om att raketerna avfyrades mot räddningstjänst.

– Ingen skadades fysiskt, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

Stökigheterna fortsatte under kvällen Vid 21.30-tiden brann en personbil på Gamlegården. Även contrainrar ska ha satts i brand.

Polisen uppger att några av gärningspersonerna är identifierade. Under kvällen omhändertogs en pojke i övre tonåren

När patrullen klev ur bilen

En liknande incident inträffade på Långebrogatan i Kristianstad natten till söndagen. Även då avfyrades raketer mot en polispatrull.

– Raketbeskjutningen startade i samma sekund som patrullen steg ur bilen, sade Katarina Rusin, presstalesperson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.