Mattias Sigfridsson, biträdande chef för polisområde Malmö. Foto: SVT/TT

Polisen Mattias Sigfridsson: ”Ingen extra bevakning med anledning av terrordådet”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inte infört någon extra bevakning av moskéer i Malmö med anledning av terrordådet i Nya Zeeland, men fanns på plats vid flera moskéer under fredagen. Hör Mattias Sigfridsson, biträdande chef för polisområde Malmö, berätta.

Malmöpolisen har under fredagen löpande kontakt med säkerhetspolisen om hur terrordådet i Nya Zeeland påverkar muslimer och moskéer i Sverige. I nuläget är bedömningen att terrordådet inte har en direkt effekt på Sverige. Polisen har inte infört nån extra bevakning av moskéer i Malmö.

– Vi har en fortsatt dialog med företrädare för muslimska församlingar och vi arbetar trygghetsskapande genom dialog för att säkra att de känner sig trygga till exempel vid genomförande av fredagsbönen, säger Mattias Sigfridsson till SVT Nyheter Skåne.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd i Nya Zeeland 2019

Mer i ämnet