Polisen arbetar på platsen där den knivbeväpnade mannen sköts. Foto: Mikael Nilsson

Polis sköt knivbeväpnad man i benet

Uppdaterad
Publicerad

En man uppträdde hotfullt mot poliser på Skabersjögatan i Malmö. Till slut sköts han i benet av patrullen. Nu vårdas mannen på sjukhus.

Polis larmades till Skabersjögatan i Malmö efter att en knivbeväpnad man synts till i området strax före klockan nio på långfredagens morgon. När polisen hittade mannen uppstod en situation som gjorde att polisen sköt mannen i benet.

Mannen som är i 30-årsåldern är förd till sjukhus med ambulans. Mannen är även gripen misstänkt för mordförsök på polismannen.

– Vi fick in samtal från en privatperson om att en man satt med en kniv i handen på en bänk. Polis och ambulans larmades till platsen. När polisen fick kontakt med mannen, uppstod en situation som gjorde att polisen först avfyrade ett varningsskott och sedan ytterligare ett skott som träffade mannens ben, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson.

Tekniker genomförde en teknisk undersökning på platsen. Platsen var först avspärrad men avspärrningen hävdes vid 12-tiden på långfredagen.

Den gripne fortsätter att vårdas på sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.