Räddningstjänst, polis och ambulans på olycksplatsen. Foto: Mikael Nilsson

Polis död efter att ha voltat med polisbil i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En polisbil körde av vägen under utryckning och voltade på Axel Danielssons väg i Malmö. En polis som färdades i bilen omkom i samband med olyckan.

– Mina tankar går till hans familj, vänner och närmaste kollegor, säger regionpolischef Carina Persson i ett pressmeddelande.

Klockan 20.27 larmas flera polispatruller till Axel Danielssons väg i Malmö efter att en polisbil voltat av vägen. Vid 01-tiden på onsdagsnatten bekräftar polisen på sin hemsida att en polis har dött i tjänst till följd av händelsen. Ytterligare en polis fördes till sjukhus efter olyckan men fick endast lindriga skador.

Vad som fick polisbilen att köra av vägen är fortfarande oklart. De två poliserna i bilen var på väg på en utryckning när olyckan inträffade, skriver polisen på sin hemsida.

”Voltat flera varv”

När SVT:s frilansreporter Mikael Nilsson anlände till olycksplatsen strax efter larmsamtalet möttes han av en polisbil som låg upp och ned.

– Vittnen berättar att polisbilen kommit i hög hastighet och voltat flera varv och landat på taket, säger Mikael Nilsson.

Enligt Sydsvenskan ska olyckan ha skett i samband med en biljakt. Men det är uppgifter som polisen inte har velat kommentera under tisdagskvällen.

– Det ska ha varit en singelolycka, säger Filip Annas presstalesperson vid polisens ledningscentral.

En personbil stod krockad nära den voltade polisbilen. Det är oklart om bilen var involverad i händelsen som fick polisen att köra av vägen.

– Jag kan inte bekräfta att den bilen har något med olyckan att göra, säger Filip Annas.

”Uppskattad medarbetare och vän”

Under tisdagskvällen samlades kollegor och chefer på polisstationen i Rosengård för att hantera sorgen efter sin döda kollega, meddelar polisen på sin hemsida.

– Jag har med stor sorg mottagit beskedet om att vår kollega avlidit i tjänsten. Jag vet att detta var en mycket uppskattad medarbetare och vän. Mina tankar går till hans familj, vänner och närmaste kollegor, säger regionpolischef Carina Persson.

Polisbilen voltade på Axel Danielssons väg i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.