I klippet kan du se den beskjutna skylten plockas ned och höra polisen om tisdagens skjutning. Foto: SVT

Polischefen om skjutningen i Kristianstad: ”En likgiltighet mot utomstående”

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer, mellan 15 och 18 år gamla, har anhållits misstänkta för tisdagens skottlossning i Kristianstad. Det faktum att brottet skedde på en sådan publik plats gör att den skiljer sig från tidigare skottlossningar i staden.

Flera kriminella från Kristianstad sitter just nu i fängelse. Polisen tror att yngre och mer våldsamma personer ser sin chans och försöker fylla tomrummet efter dem.

– Det vakum som har etablerats i samhället gör att vi ser ett beteende med en hänsynslöshet och en omdömeslöshet vi inte tidigare har sett, säger Anders Olofsson, lokalpolisområdeschef i Kristianstad.

Skottlossning i Gamlegården

Efter skottlossningen vårdas tre personer på sjukhus med allvarliga skador. De tre anhållna tonåringarna misstänks för mordförsök.

”Man känner sig inte trygg längre”

Flera boende som SVT Nyheter Skåne har pratat med uttrycker en oro för utvecklingen i området.

– Det är inte lika tryggt längre. De som gick där igår, de blev ju skjutna av slumpen, som jag förstår det. Så det hade kunnat vara jag, säger Mattias.

Antigona Murseli har bott på Gamlegården i tio år.

– Man är rädd helt enkelt. Nu när detta har hänt kommer jag inte visa mig i den där affären, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Gamlegården

Mer i ämnet