Malmös polismästare Stefan Sintéus Foto: Johan Nilsson/TT/Arkiv

Polisen: “Ett mord vi varit rädda för”

Uppdaterad
Publicerad

Torsdagens mord i Malmö knyts till en pågående uppgörelse i den undre världen. Ett dåd som polisen befarat skulle ske. – Vi har fått information om en pågående konfliktsituation i Malmö, säger polismästare Stefan Sintéus under en presskonferens.

En 28-årig man sköts med flera skott på öppen gata i södra Malmö vid 22-tiden på torsdagen. Hans liv gick inte att rädda, och polisen säger nu att det mordet inte varit oväntat.

– Det här var en skjutning och ett mord som vi har varit rädda för i de kriminella kretsarna, säger Malmös polismästare Stefan Sintéus  och fortsätter:

– Det har funnits så pass mycket information bland de kriminella att vi har vetskap om att det funnits kontrahenter i Malmö som vill skada varandra. Detta är ur de grupperingarna.

Enligt uppgifter till SVT:s Veckans brott ska den avlidne mannen haft en central roll i Malmös kriminella nätverk.

– En för polisen känd i kriminella sammanhang, säger Malmös polismästare Stefan Sintéus under en presskonferens angående den skjutne mannen.

Larm om olycka

Den skottskadade mannen hittades vid ett fordon. Tjugo minuter innan skottlossningen inträffade kom ett larm om en trafikolycka vid Sevedsplan, som ligger några kilometer bort. Men inga spår efter en trafikolycka hittades.

– Vi efterlyser tips från personer som kan ha sett något. Det var inte så sent på kvällen så det bör finnas personer som kan ha sett något, säger Stefan Sintéus.

Ännu har ingen gripits efter dödsskjutningen.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget, men vi har en hel del uppslag som vi jobbar med, säger Stefan Sintéus.

Ingen koppling till sprängning

En bit från mordplatsen inträffade en explosion några timmar senare.

– I nuläget ser vi ingen koppling mellan mordet och sprängningen i natt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.