Bilden visar Frank Madsen och den upphittade kungspytonen samt en av råttsnokarna som överlämnats till Malmö reptilcenter. Foto: Malmö reptilcenter

Polisen fångade in lös orm i Malmö – fjärde på kort tid

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ryckte ut till Erikfältsgatan i Malmö under fredagsnatten efter att en uppringare hittat en gul orm utomhus. Det ska vara den fjärde ormen som hittats i området på kort tid.

Ormen omhändertogs av patrull och har sedan fått spendera natten i arresten i väntan på att överlämnas till en reptilexpert under morgonen. Ormen uppges må bra.

Detta är den fjärde ormen som upphittats på kort tid. På onsdagen omhändertog polisen två lösa ormar.

– De två andra ormarna hittades för tre dagar sen, det är på samma gata som ärendena kom in, säger Sara Andersson, polisens presstalesperson.

Dagen efter omhändertogs ytterligare en orm som hittats i en källare.

”Rätt så ovanligt”

Samtliga upphittade ormar har nu överlämnats till Malmö reptilcenter. Enligt reptilcentrets ägare Frank Madsen rör det sig om tre amerikanska råttsnokar och en liten kungspyton.

– Ingen av dem är giftiga men råttsnokarna var rätt så aggressiva när de blev upphittade, råttsnokarna är upp till en och en halv meter långa, säger han.

Enligt Frank Madsen ska ormarna ha befunnit sig i en källargång vid tre transparenta plastlådor.

– Det här är ju rätt så ovanligt, dessa är ju nedsatta i en källargång där det går människor, utan något intresse för vad som kommer hända med ormarna, säger Frank Madsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.