En privatperson filmade hur en maskerad och beväpnad man sprang från platsen efter mordet. Foto: Tittarbild

Polisens bild av vad som hände på mordplatsen är ännu inte klar

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha knackat dörr och hört många vittnen till dödsskjutningen på Ribersborg har polisen fortfarande ingen tydlig bild av händelseförloppet.
– Vi har många observationer och de skiljer sig mycket åt, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

– Vi har vittnesuppgifter som talar om väldigt många olika möjliga scenarior, om personer som försvunnit från platsen och kommit till platsen. Hur många de är skiljer sig åt och hur de är klädda skiljer sig åt. Om de har cyklat, åkt bil eller tagit sig fram på annat sätt skiljer sig också åt.

Nils Norling, presstalesperson för polisen i Malmö.

Under tisdagen knackade polisen dörr i husen på Sergels väg. På kvällen valde polisen att spärra av och söka av en innergård ett hundratal meter från mordplatsen. Nils Norling vill inte säga vad som orsakade avspärrningen och om vilka eventuella fynd som gjordes.

Polisen och åklagare är mycket sparsamma med information om utredningen.

– Vi måste i ett så här tidigt skede skydda de uppgifter vi har för att de inte ska förstöras i en möjlig framtida rättegång. Vissa typer av uppgifter får inte finnas ute i media och vara till allmänhetens kännedom, säger Nils Norling.

– Det sista vi vill är att förstöra för oss själva. Det säger jag med full respekt för att människor vill veta vad som lett fram till det här fruktansvärda brottet.

Vill ha fler tips

Polisen vädjar om ännu fler tips i jakten på mördarna.

– Trots att vi har ett stort antal vittnesmål så är vi fortsatt behov av ännu fler. Minsta lilla detalj kan göra att vi kommer vidare i utredningen, säger Nils Norling.

Senast vid lunchtid på torsdag måste åklagaren ta beslut om att begära den 19-årige mannen, som är misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott, häktad.

Vad som framkommit i förhör med 19-åringen och med mannen som var i sällskap med den mördade kvinnan, vill Nils Norling inte kommentera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet