Polisinspektör Fredrik Brokopp fick blommor på sin vindruta. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Polis mötte blommor istället för stenkastning

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen kastades blommor istället för sten mot polisen i Malmö. Polisinspektör Fredrik Brokopp fick rosor när han var ute i sin tjänstebil.

– Då kommer det fram en man och slänger tre rosor på vindrutan.

Under lördagskvällen var många människor ute i Rosengård i Malmö.

– Det var väldigt blandat, kvinnor och män, gamla och unga. Det tror jag är något som skapar ett lugn. För det blir svårare för dem som har intresse av att bråka och ställa till elände, säger polisinspektör Fredrik Brokopp.

Han var på plats vid oroligheterna både fredag- och lördagnatten. Enligt honom fick de positiva krafterna större utrymme under lördagskvällen och hade en lugnande effekt. När Fredrik Brokopp fick rosor på vindrutan, vevade han ned rutan och pratade lite med mannen som delat ut blommor.

– Han gav uttryck för uppskattning för det arbete vi gjort. Han ville vara tydlig med att långt ifrån alla har den inställning som de som var med i det våldsamma upploppet på fredagen.

– Det känns kul för oss som poliser och härligt utifrån området, att det finns positiva krafter. För det blir lätt svart eller vitt.

Hör Fredrik Brokopp berätta om stämningen i Malmö under lördagskvällen.

Även polisens ledningsfordon fick blommor. Foto: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.