Hör polisinspektör Magnus Fornell berätta om lekplatsbränderna. Foto: Johan Dernelius

Polisen om lekplatsbränderna i Malmö: ”Vi tror att det är en och samma person”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tror sig ha ringat in var i Malmö den misstänkte lekplatsbrännaren kan tänkas bo. De flesta av bränderna har utförts i områdena Nydala, Eriksfält, Pildamm, och Almhög. Gärningsmannen bor troligtvis i området, menar utredaren.

– Vi har gjort en geografisk profilering och det är framför allt södra Malmö som är drabbat, säger Magnus Fornell, polisinspektör.

Malmö har drabbats av en hel del ovanlig brottslighet det senaste året; en trädvandal, en person som lägger glasbitar i bullar åt hundar, och nu en person som eldar på lekplatser.

– Ja, nu har vi den här pyromanen. Under året har det varit 18 bränder – det är ett bekymmer som jag hoppas att vi kan lösa, säger Magnus Fornell.

Mångmiljonbelopp går upp i rök

Malmö stad, som oftast är målsägande i lekplatsbränderna, vill ha ett samarbete med polisen. För staden rör det sig om mångmiljonbelopp för att reparera eller ersätta lekplatserna.

– Vi kommer att ha ett samarbete med Malmö stad. De har ju mycket personal ute som kan få syn på något. Sedan kan man ju tänka sig någon form av kameraövervakning, säger Magnus Fornell.

En leksaksbil på Vitoxelgatan i Hindby är den senaste av bränder på lekplatser i södra Malmö. Foto: Johan Dernelius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.