Polis genomför teknisk undersökning efter den misstänkta gruppvåldtäkten. Foto: Mikael Nilsson

Polisen om misstänkta gruppvåldtäkten i Malmö: ”Vi har säkrat filmen”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har beslagtagit en video som filmats i samband med den misstänkta gruppvåldtäkten i bostadsområdet Nydala i Malmö.

– Vi har säkrat filmen, säger Nils Norling, polisens presstalesperson i Malmö.

Även kammaråklagare Caroline Carlquist som leder förundersökningen intygar att det finns filmmaterial.

– Det är bekräftat att den finns, men jag har inte tagit del av den än, säger hon till SVT Nyheter.

Inte okända för varandra

Det misstänkta brottet ska ha ägt rum utomhus någon gång under helgen. De två tonårspojkar som anhölls under måndagen är fortsatt misstänkta för grov våldtäkt mot en flicka under 15 år.

Advokat Per Eidefors företräder en av de misstänkta. Han säger att hans klient förnekar brott. Den andre pojkens advokat, Andreas Bérczy, vill inte kommentera ärendet.

Enligt åklagaren är de misstänkta förövarna och offret inte helt okända för varandra sedan tidigare. Det är flickans familj som polisanmält händelsen.

Intensiv utredning

Senast torsdag måste åklagaren besluta om pojkarna ska begäras häktade.

– Just nu genomför vi främst förhör för att samla in så mycket information som möjligt. Dels med vittnen och även kompletterande förhör med de anhållna, berättar Caroline Carlquist.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Information om att det som skulle ha skett kan ha filmats är något som kommer att utredas närmre berättade polisens presstalesperson Nils Norling under måndagen. Foto: SVT/Hamza Ftouni och Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.