Se nyårsfirandet på Möllan, som polisen i år menar var lugnare jämfört med tidigare år. Foto: Anders Magnusson

Polisen om nyårsnatten i Skåne: ”Relativt lugn”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen upplever nyårsafton i Skåne som relativt lugn.
– Visst är det stökigt på sina håll, men vi har inga större händelser där någon till exempel skadats i samband med raketskjutning, säger Kim Hild, pressinformatör vid Skånepolisens ledningscentral.

På Möllan hade polisen flera patruller på plats på grund av tidigare års raketkaos. Polisen upplevde situationen på torget lugnare än vanligt.

– Med tanke på vad man tagit höjd för är vi relativt nöjda, det har definitivt varit lugnare på Möllan och vi har inte noterat samma lägesbild som tidigare år, säger Kim Hild.

Raket sköts in i lägenhet

Under natten har räddningstjänsten och polisen också larmats om flera bränder. I Oxie hade en raket gått igenom en altandörr och in i en lägenhet. Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

– I nuläget vet vi inte om det rör sig om en olyckshändelse eller om det varit med avsikt. Dörren är krossad men branden och skadorna var begränsade till lägenheten, säger Kim Hild.

I Helsingborg brann under natten en kolonistuga på Mejerigatan. Branden misstänks vara anlagd.

Stör sig på raketer

Totalt har polisen i Skåne under nyårsnatten skrivit 81 händelserapporter, varav 31 stycken rör sig om misshandel. Mellan 22.00 på måndagskvällen och 05.00 på tisdagsmorgonen hade 61 personer kontaktat polisen med anledning av raketskjutningar.

– Vissa av de samtalen är svåra att göra någonting med, många stör sig raketerna och upplever att det skjuts på en orimlig nivå, säger Kim Hild.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer