I den så kallade ”knarkrondellen” i Malmö har det förekommit öppen droghandel. Foto: SVT

Malmöpolisen punktmarkerar öppen droghandel

Uppdaterad
Publicerad

Polisens krismöte med kommunen om det ökade våldet i Malmö mynnade ut i två konkreta åtgärder för att förebygga en fortsatt eskalering.

På onsdagen satt malmöpolisen i krismöte med kommunstyrelsen med anledning av det ökade våldet i staden.

Förutom det intensiva polisarbete som pågår lyftes två förebyggande åtgärder fram.

Granatattackerna i Malmö

– Det ena är att polisen kommer att öka sina insatser kring den öppna drogförsäljningen i Malmö. Det är där de kriminella har sin ekonomiska bas. Det andra är att frigöra resurser för att försöka fånga upp småsyskon till kända brottslingar och på ett tidigt stadium hindra dem från att dras in i kriminalitet, säger kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

Under sommaren har det förekommit mycket droghandel vid bland annat Folkets park.

Katrin Stjernfeldt Jammeh hade kallat till mötet för att alla i kommunstyrelsen skulle få den senaste informationen från polisen. Också för att erbjuda kommunens tjänster.

– I nuläget har polisen dock signalerat att det handlar om rent polisärt arbete för att hitta vilka som ligger bakom den senaste tidens sprängdåd. De andra åtgärderna är ett långsiktigt arbete. säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granatattackerna i Malmö

Mer i ämnet