Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Enligt polisen Jacob Moberg är det positivt att högtalarna aldrig används. Foto: SVT

Polisen sätter ut fler högtalare i Malmö

Publicerad

Polisen fortsätter sin satsning med högtalare på offentliga platser. Nyligen sattes tre högtalare upp på Stortorget i Malmö, trots att de redan uppsatta högtalarna på Möllevångstorget aldrig har används.

I våras fick Möllevångstorget två högtalare. Högtalarna ska polisen använda för att på distans kunna skingra människor under demonstrationer, torgmöten eller i andra situationer där det finns risk för upplopp.

Men enligt polisen har systemet aldrig behövts användas, ändå väljer polisen att placera ut tre nya högtalare på Stortorget i Malmö.

– Att de inte har används på Möllevångstorget ser jag som något positivt. Detta är bara för testa om det fungerar och i så fall kommer vi börja använda dem, säger Jacob Moberg, lokalområdespolis Malmö Norr.

Hjälper polisen

Malmö är först i landet med att testa det nya högtalarsystemet. Och polisen är det viktigt att använda nya metoder för att kunna lösa olika typer av händelser.

– Detta testas för att se om det i ett senare skede kan fungera nationellt. Tanken är att fler poliser kommer kunna använda sig av systemet, säger Jacob Moberg.

Kommer fler platser i Malmö få högtalare?

Tanken är att vi ska få upp det på fler platser under testperioden, säger Jacob Moberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer