Polis på plats i Västra hamnen i Malmö efter att en kvinna hittats allvarligt skadad på ett hotelltak. Enligt polisen rubriceras ärendet inledningsvis som försök till mord. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen söker okänd gärningsman efter misstänkt mordförsök på hotell i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Den 5 maj utsattes en ung kvinna för ett grovt brott på ett hotell i Malmö. En övervakningskamera i anslutning till kvinnans hotellrum har fångat en misstänkt gärningsman på film vid tiden för brottet. Polisen behöver nu hjälp med att identifiera den okända mannen som är misstänkt för försök till mord.

– Det är angeläget för oss att få reda på vem den här personen är och var han befinner sig. Vi hoppas få kontakt med folk som kan veta det, säger Nils Norling, polisens presskommunikatör, till SVT Nyheter Skåne på tisdagsmorgonen.

Polisen har lagt upp bilder från övervakningskameran på sin hemsida och uppmanar alla som har sett eller känner till något om mannen att höra av sig till 114 14. Det sker då och då att polisen lägger ut bilder på misstänkta gärningsmän för att få hjälp av allmänheten i sökandet.

– Förundersökningsledaren har beslutat att det här är ett sätt att komma vidare i utredningen. Den här mannen kan finnas även utanför Malmö och han kan även ha lämnat landet, säger Nils Norling.

Det var på torsdagseftermiddagen den 5 maj som en ung kvinna hittades på ett tak till ett hotell på Stora Varvsgatan i Västra hamnen i Malmö.

– Vi tror oss veta vem kvinnan är men vi har inte identifierat henne till hundra procent ännu. Hon hade livshotande skador initialt. Just nu vet vi inte mer än att skadorna är allvarliga och att hon alltjämt vårdas på sjukhus, säger polisens presskommunikatör Nils Norling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer