Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen stormade lägenhet efter misstänkt misshandel

Publicerad

Efter att en kvinna setts medvetslös under en livesändning på Facebook stormade polisen en lägenhet i Malmö natten mot tisdag. I lägenheten greps en man som nu är anhållen misstänkt för misshandel och olaga hot.

OBS: Delar av den här artikeln har ändrats och tagits bort efter att nya uppgifter kommit fram från polisen.

Polisen i Malmö fick tips om händelsen av personer som sett sändningen och reagerat. Samtalen gällde en livesändning i en sluten grupp på Facebook, där inringare uppgav att en kvinna som såg ut att var medvetslös synts på filmen.

– Enligt vad vi har har sett har det inte förekommit något våld på livesändningen. Vi kan inte bekräfta anledningen till kvinnans tillstånd, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen region Syd.

Livesändningen ska vid ett tillfälle ha blivit nedkopplad för att kort senare ha kommit tillbaka. Polisen såg då att kvinnan fick hjärt- och lungräddning.

Stormade lägenheten

Efter att ha fått indikationer på att en man i bostaden var beväpnad förberedde polisen en större insats och lokaliserade platsen för att storma lägenheten. När patrullerna gick fram såg de en kvinna ligga på golvet. De tog sig in i lägenheten genom att bryta upp dörren, och grep en man i 50-årsåldern som befann sig där.

Mannen är nu anhållen misstänkt för misshandel, olaga hot och vapenbrott. I samband med insatsen påträffade polisen kraftiga luftvapen som de misstänker är tillståndspliktiga.

Kvinna startade sändningen

Under tisdagsmorgonen spreds nyheten om händelsen i Malmö snabbt. Men under förmiddagen tonade polisen ner att det skulle röra sig om en livesänt brott som det som hände i Uppsala tidigare i år. Polisen understryker också att det inte var den anhållne mannen som startade sändingen.

– Intrycket vi från polisen gav av vad som hänt under natten stämde inte helt. Det var inte mannen själv som satte igång livesändningen, utan en yngre kvinna, som också fanns i lägenheten, säger Nils Norling.

Vad misstänker ni i så fall var syftet med livesändningen?

– Det är oklart just nu. Om det är så att den yngre kvinnan har känt någon form av rädsla och använt det här som ett sätt att få kontakt och hjälp, men det är bara spekulationer så här tidigt i utredningen.

Senare under natten kom besked från sjukhuset att kvinnan som hämtas med ambulans inte var allvarligt skadad.

Alla som befann sig i lägenheten ska ha varit bekanta med varandra, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer