Foto: TT

Polisens drönare beskjuten med laser i Kristianstad: ”Trodde det var ufo”

Uppdaterad
Publicerad

Polisens drönare i Kristianstad blev i helgen beskjuten med laser från en lägenhet. Det var efter skottlossningen i Gamlegården förra veckan som drönaren sattes in i det trygghetsskapande arbetet. 

Mannen som misstänks för blåljussabotage ringde själv upp SVT och förklarar att han inte alls avsåg att störa drönaren.

Mannen såg ett rött ljus på himlen under lördagskvällen och blev nyfiken.

– Jag trodde att det var en stjärna eller ett ufo, så därför pekade jag på ljuset med min laser. Jag hade absolut ingen aning om det var en drönare.

Skottlossning i Gamlegården

Polisen lyckades lokalisera vilken lägenhet lasern kom ifrån och den 30-årige mannen erkände att det var han som sköt mot drönaren. Han är nu misstänkt för sabotage mot blåljusverksamhet, något som Kristianstadbladet var först med att rapportera.

Två män gripna

Under polisens arbete i Kristianstad under helgen greps och anhölls även två män misstänkta för grovt vapenbrott och försök till grovt vapenbrott. Flera pistoler och ammunition beslagtogs. Enligt polisen har även flera narkotikabeslag gjorts.

Vittnen sökes

Polisen söker fortfarande vittnen i samband med skjutningen på Gamlegården, bland annat efterfrågas iakttagelser av att gärningsmännen skulle ha färdats på moped eller motorcykel. Även iakttagelser av personer som betett sig märkligt eller varit delvis maskerade är av stort intresse.

Särskilda händelsen avslutad

Den särskilda händelse som polisen startade i samband med skottlossningen har nu avslutats, men polisen har även fortsatt stora resurser på plats för att arbeta med utredningen och med brottsförebyggande och trygghetsskapande åtgärder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Gamlegården

Mer i ämnet