Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar krogägaren Ellen Almqvist om när polisen tog chipspåsar från deras leverans under Eurovision-veckan. Foto: Christine Olsson/TT

Poliser tog chipspåsar från krögare under Eurovision – utreds nu som stöld

Uppdaterad
Publicerad

Under Eurovision-veckan skulle det levereras chips till en krog i Folkets park i Malmö. Men det saknades fyra chipspåsar som poliser som jobbade där hade tagit. Nu utreds händelsen som stöld.

Poliserna hade som ansvar att kontrollera och genomsöka varor som skulle in i Folkets park under Eurovision. Men vid en kontroll den 6 maj hade fyra påsar chips tagits av poliserna, något som Sydsvenskan var först med att rapportera om.

– Vi fick aldrig reda på varför de hade tagit chipsen men vi tänkte inte så mycket på det. Det var polisen som kom till oss några dagar senare och bad oss göra en anmälan, säger Ellen Almqvist, krogägare.

Eurovision song contest 2024

Ingen misstänkt

En förundersökning har nu inletts med en internutredning hos polisen. För närvarande är brottsmisstanken stöld, men det har ännu inte delgivits någon misstanke.

– Det är ju något allvarligt enligt polisen. Vi är inte ute efter någon ersättning, men rätt ska vara rätt, säger Ellen Almqvist.

Ser allvarligt på händelsen

Kommenderingschefen hos polisen under Eurovision, Petra Stenkula, fick kännedom om den misstänka stölden i efterhand genom nyheterna.

– Jag tycker det är bra att man flaggar om något har gått fel. Det är allvarligt om det skulle vara så att det har inträffat, säger Petra Stenkula.

Stenkula kan inte närmare kommentera utredningen eftersom den utreds av polisens avdelning för Särskilda utredningar. Hon har ingen kännedom om fler liknande fall kan ha inträffat under veckan.

– Det är bra att en anmälan har upprättats så att man kan ta reda på vad som har hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet