Polisen har en stor insats i Glimåkra där en eller flera personer ska ha avlossat skott från en bil. Foto: Jens Christian

Polisinsats i Glimåkra efter skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades vid 19.24 på lördagskvällen om att en eller flera personer avlossat skott från en personbil i Glimåkra i Östra Göinge kommun. Händelsen utreds som försök till mord.

Flera personer ringde i och larmade polisen om en skottlossning från en bil i samhället Glimåkra. Enligt polisens uppgifter ska ingen ha skadats, men händelsen utreds som försök till mord.

– Vi arbetar efter att den här personen eller de här personerna har avlossat vapen mot person eller personer. Efter förhör på plats har vi kommit fram till det här, säger Rickard Lundqvist presstalesperson för polisens region Syd.

Personbilen sågs lämna platsen i riktning mot Lönsboda och polisen söker nu efter den.

Specialsökhund ska söka av brottsplatsen

Platsen där skottlossningen ägde rum har spärrats av för brottsplatsundersökning och polisen väntar på en specialsökhund som är specialiserad på att söka efter kulor, hylsor och vapen.

Polisen meddelar vid 21-tiden på kvällen att ingen person är gripen.

På söndagförmiddagen har polisen fortfarande inte hittat den misstänkta personbilen, men fortsätter sökandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.