Rosengårds nya polishus

Polisrum i Rosengård fick namnet Apegården

Uppdaterad
Publicerad

Skylten till polisens konferensrum i den nya polisstationen på Rosengård i Malmö ändrades så att namnet Apelgården blev Apegården.

Sabotaget sker i samma stadsdel  där ungdomar i samband med oroligheter 2008 blev kallade för ”apejävel” av en polis.

Sedan den händelsen har närpolisen i Rosengård jobbat för att återfå förtroendet bland de boende.

I det nya polishuset har rummens namn döpts efter områden i Rosengård. I samband med att personalen började flytta in i det nya polishuset tog någon bort bokstaven ”L” från skylten till konferensrummet Apelgården.

I ett pressmeddlande skriver närpolischefen för området att händelsen inte är acceptabel och att den strider mot syftet med den nya stationen och polisens värdegrund.

– Att någon första dagen förstör en av våra skyltar innebär att man förstör för alla de poliser som jobbar hårt ute i polisområdet och framförallt för de duktiga medarbetarna ute på Rosengård, säger Bengt Hersler, närpolischef Öster.

”Kan mycket väl vara en polis”

Till Aftonbladets nätupplaga säger Hersler säger att det kan ha varit någon annan än en polis som förstört skylten, eftersom polisstationen fortfarande delvis är en byggarbetsplats, men konstaterar att det ”mycket väl kan vara en polis”

Skylten har tagits ner och en anmälan angående åverkan har upprättats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer