• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Prästen Mats Egfors kommer delta i manifestationen mot rasism på valdagen. Foto: Kenneth Sundin

Präst: ”Demonstrera på valdagen”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Kyrkan uppmanar till demonstration mot rasism och hatbrott på valdagen på söndag.

Bara några hundra meter från där kyrkoherde Mats Egfors har sin kyrka utspelades i söndags det som mött bestörtning i hela Malmöstadsdelen Kroksbäck – misshandeln av en pappa och hans ettårige son.

– Detta kan vara bli en väckarklocka i arbetet mot rasismen och för ett integrationsarbete som utgår från de lokala aktörerna, säger Mats Egfors.

Misshandel på gångbro

Och i detta arbete är manifestationer som den på söndag klockan 14 på Möllevångstorget mot rasism och hatbrott en viktig del menar han. Svenska Kyrkan kommer över hela Malmö att uppmana till deltagande.

– Jag ska gå där och jag hinner också med att rösta i kyrkovalet, säger Mats Egfors.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misshandel på gångbro

Mer i ämnet