Foto: Fredrik Sandberg / TT

Problem i tågtrafiken genom Skåne – nedsatt hastighet

Uppdaterad
Publicerad

Svajande kontaktledningslinor påverkar tågtrafiken på Skånebanan. Pågatåg får nu köra med nedsatt hastighet med förseningar som följd.

Sedan tidigare har Skånetrafiken meddelat att vissa tåglinjer kommer att ställas in med anledning av ovädret, men under söndagseftermiddagen uppstod nya problem.

– Det har tillkommit väldiga problem mellan Helsingborg, Åstorp och Hässleholm. Lokförare har rapporterat att kontaktledningslinor svajar. Så man kan inte köra med full hastighet, säger Mats Olsson, verksamhetsjour på Skånetrafiken.

Förseningar

Den nedsatta hastigheten leder till förseningar på Skånebanan.

– Det här är ingenting vi räknat med, utan det är vädrets makter. Vindarna är väldigt starka just nu, säger Mats Olsson vid 15-tiden.

Han uppmanar resenärer som planerar att resa under söndagen och måndagen att vara ute i god tid och följa utvecklingen i app eller på hemsidan.

– Det blir ersättningsbussar på vissa sträckor och det kommer att ta längre tid, säger Mats Olsson.

Strörningar i tågtrafiken på grund av stormen

Från klockan 18:00 söndagen den 9/2 till klockan 12:00 måndagen den 10/2 ställs tågtrafiken in på följande sträckor: Helsingborg – Teckomatorp och Malmö – Simrishamn.

Från klockan 18.00 söndagen den 9/2 till klockan 10.00 måndagen den 10/2 ställs tågtrafiken in på sträckan Helsingborg – Förslöv.

Källa: Skånetrafiken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.