Nu ber insatsledningen den nationella gärningsmannaprofilgruppen om hjälp i jakten på stenkastaren. Foto: Johan Nilsson/TT

Profilerare ska hjälpa Skånepolisen få fast stenkastare

Uppdaterad
Publicerad

Mängden stenkastningsincidenter på E65 har passerat hundra fall. Insatsledningen har nu beslutat att söka hjälp hos gärningsmannaprofilgruppen på polisens nationella operativa avdelning.

Gruppen består av poliser med lång erfarenhet, kriminaltekniker, beteendevetare, rättspsykiatriker och rättsläkare.

 – Vi har ju sett förut när vi har anlitat gärningsmannaprofilgruppen, dess skicklighet och kompetens, så det är klart att vi sätter stort hopp till dem. Vi behöver all kunskap som vi kan få, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson.

Stenkastning mot danskar på E65

E65 spärrades av

Senast under torsdagskvällen spärrades E65 av efter larm om stenkastning i höjd med Rynge.

– Just nu är vi uppe i 104 eller 105 stenkastningsanmälningar. Vi väger av lite innan vi lyfter in nya händelser eller skriver av dem, säger Ewa-Gun Westford.

Väntar på analyssvar

Samtidigt fortsätter polisen gå igenom de tips och den information som kommit in.

– Vi har också skickat in någonting till analys, men det är sådant som vi får vänta in svaren på, säger Ewa-Gun Westford.

Se vad som hänt i historien om stenkastningen på E65 – som främst verkar riktat mot danska bilister:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stenkastning mot danskar på E65

Mer i ämnet