Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Räddningschef Per Björkman säger att första prioritet just nu är att ta hand om personalen. Foto: SVT

Efter storbranden – nu letar räddningstjänsten nya lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Den nerbrunna vagnhallen på brandstationen i Hörby väcker känslor bland brandmännen:

– Vårt första prio nu är att ta hand om personalen som var utlarmad, säger Per Björkman, räddningschef för Räddningstjänsten Skåne Mitt.

Att släcka bränder är något som all personal på Räddningstjänsten är van vid. Att släcka när det brinner på den egna arbetsplatsen är något helt annat.

– Det är en svår upplevelse. Vi är vana vid stora bränder och olyckor, men det är något annat när det handlar om den egna verksamheten och lokalerna, säger Per Björkman.

Han berömmer sin personal och säger att det gjorts ett fantastiskt arbete.

– Nästan alla fordon som fanns inne på brandstationen har räddats. Det är annan utrustning som brunnit upp. Men vi kommer att få hjälp och förstärkning från bland annat Höör, säger han.

Mycket blir provisoriskt

Under dagen ska Per Björkman iväg och titta på alternativa lokaler och han räknar med att från och med torsdag kväll så ska räddningstjänsten i Hörby klara av alla larm igen. Samtidigt säger han att allt kommer att vara annorlunda och inte riktigt fungera som vanligt.

– Det gäller till exempel administrativa lokaler och en massa utrustning som blivit förstörd. Det är mycket som kommer att vara provisoriskt under en lång tid framåt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer