Rån på boende utanför Sjöbo – personal tejpad

Uppdaterad
Publicerad

Personal på ett LSS-boende utanför Sjöbo rånades strax efter klockan två natten till torsdagen. Tre gärningsmän tog sig in på boendet och tejpade fast personalen.

– Rånarna ska bland annat ha fått med sig bankkort, surfplatta och mobiltelefon, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Händelsen inträffade drygt en timme innan polisen larmades. Ambulans skickades till platsen men ingen person fick föras till sjukhuset. Polisen har sökt med hundar på platsen men utan att hitta några spår.

Ingen fysiskt skadad

VD:n på boendet berättar att de jobbar med riskbedömningar men att det här något helt nytt för dem.

– Det är fruktansvärt för personalen och de som bor här att bli utsatta för risker. Vårt fokus nu är att ta hand om personal och brukare. Personalen är väldigt chockade och tagna av det som hänt, men ingen är fysiskt skadad, säger VD:n.

Liknande rån natten innan

Enligt VD:n finns det inte någon generell risk att LSS boende är utsatta för brott.

– Att ett rån drabbar ett LSS boende är exceptionellt, det är något nytt. Det här är ju inte ett ställe där det normalt sätt förvaras värdesaker. På sättet man gått in på vår verksamhet och tagit det som är lättillgängligt så kan vi inte se att det här är något som är riktat mot just vår verksamhet, säger VD:n.

Ingen person är gripen för rånet.

Ett liknande rån ägde rum natten till igår i Brösarp då ett äldre par bands och rånades i sitt hem av tre personer.

– Visst finns det paralleller till rånet igår och de kommer att titta på om det finns kopplingar mellan rånen, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.