Under lördagen är det premiär för STCC på Ring Knutstorp Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Många skåningar när STCC startar på Ring Knutstorp

Uppdaterad
Publicerad

Idag drar banracing-säsongen igång på allvar när första racet i STCC körs på Ring Knutstorp utanför Kågeröd. Hemmapubliken har inte ont om förare att heja på då en, i runda slängar, tredjedel av startfältet är skåningar.

Kvalen är avklarade och under lördagen är det dags för den efterlängtade premiären av Swedish Touringcar Championship (STCC). Förra säsongens finalvärd Ring Knutstorp utanför Kågeröd får i år stå som värd för premiären.

– Det är en ära. Det är ett helt nytt reglemente och det har blivit många startande i STCC-klassen, säger Magnus Öhrström som är VD och anläggningsansvarig för Ring Knutstorp.

Många skåningar på startlinjen

Av dagens startande förare är ungefär en tredjedel skåningar. Dennis Strandberg från Helsingborg, Niklas Lilja från Munka Ljungby och Micke Ohlsson från Östra Ljungby är några utav de skånska förarna som Magnus Öhrström hoppas kommer kunna göra bra ifrån sig under dagens tävling.

– Det finns rätt mycket racingbanor i Skåne och det gör att det finns etablerade förare, säger Magnus Öhrström.

– Det hade varit roligt om vi fick en skånsk vinnare. Det hade varit väldigt positivt både emotionellt och kommersiellt, fortsätter han.

Teknisk bana

Ring Knutstorp är känd för att vara en svår bana att bemästra. Det är en teknisk och kuperad bana som ställer höga krav på förarna under dagens STCC-premiär.

– Vi ser ju till att banan är i absolut bästa skick för publik och för de tävlande. Vi har en dedikerad klubb som gör allt för att de tävlande ska tycka om det som händer här, säger Magnus Öhrström.

Förarna har innan dagens tävlingar fått testköra banan för att kunna lära sig den och känna in förutsättningarna inför lördagens premiär.

– De var här och testkörde. Hör man ingenting så är det ju bra. Det är inte den enklaste banan, säger Magnus Öhrström.

Kan du tippa en vinnare?

– Det finns jättemånga. Jag skulle inte bli förvånad om någon av våra skåningar sticker upp, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer