Foto: SVT

Robin Paulsson ny programledare för Fråga Lund

Publicerad

Fråga Lund får ett nytt ansikte utåt: Åkarpsonen Robin Paulsson.
– Det känns jättebra. Jag har träffat panelen och de är väldigt trevliga så jag ser fram emot det, säger Robin Paulsson.

Han är känd bland annat för att ha lett Melodifestivalen och sin egen pratshow ”Robins” i SVT. Nu tar han över Fråga Lund efter att Kristian Luuk lett programmet sedan 2016.

– Programmet har verkligen satt sig nu, så jag ska inte försöka ändra så mycket. Men olika programledare har olika stil, så jag tror det kommer kännas som en förändring bara av det, säger Robin Paulsson.

Robins favoritminne

Fråga Lund sändes första gången år 1962. Den nya säsongen där allmänheten får svar på sina frågor kommer att gå i höst.

– Jag levde ju inte på 60-talet men jag har sett klipp ifrån det, men jag kände till ”Fråga Lund” redan när jag var barn. Däremot har jag följt programmet de senaste åren, säger Robin Paulsson.

Han har ett givet favoritminne från Fråga Lund:

– Från senaste året så är det inslaget där man skulle ta reda på i vilken ålder som barn börjar ljuga, det var väldigt roligt.

Frågor han själv grubblat över

Nu vill Robin Paulsson själv passa på att ta reda på lite saker han grubblat över.

– Ja. Hur kommer det sig att min fyraåriga son har så enormt mycket mer energi än jag? Det förstår jag inte.

Årets forskarpanel består av Henrik Widegren (medicine doktor), Jessica Abbott (evolutionsbiolog), Gunnar Wetterberg (historiker och hedersdoktor), Gabriella Stenberg Wiesser (rymdfysiker), Armita Golkar (doktor i psykologi) och Ulf Ellervik (professor i kemi).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.