Markus Rosenberg gjorde sin (kanske) sista träningspremiär med Malmö FF på måndagskvällen. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Rosenberg efter utepremiären: ”Man ska inte lägga av för tidigt”

Publicerad

Säsongen 2017 skulle ha blivit hans sista. Men på måndagskvällen stod Markus Rosenberg på Malmö IP:s konstgräs för ännu en utepremiär med Malmö FF, som kan ha varit hans sista.

När de nya försvarna Eric Larsson och Egzon Binaku presenterats för den frusna publiken på Malmö IP var det dags årets trupp att gå in till ljudet av MFF-hymnen, bengaler och smällare.

Kaptenen Markus Roseberg sa i en intervju med tidningen Offside i september 2016 att säsongen 2017 skulle bli hans sista. Men på måndagskvällen njöt han av ännu en träningspremiär med Malmö FF som startar en ny säsong av guldjakt och kanske ett långt Europaäventyr.

Inför förra säsongen så var det din sista. Nu står du här igen, är det här din sista säsong?

Ja, det börjar bli tjatigt. Men nu är det sista. Man ska inte lägga av för tidigt och inte för sent heller, så jag tror att det blir ganska lagom med detta året, säger MFF-kaptenen till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer