Rosengårdsmittbacken Glódís Perla Viggósdóttir trivs med det tuffa spelschemat. Förutom dubbla möten med Slavia Prag i Champions League-åttondelsfinalen kämpar Malmöklubben om SM-guldet. Foto: Johan Nilsson/TT

Rosengård avslutar säsongen med fyra finaler

Publicerad

Fyra matcher återstår för Rosengård denna säsong. Matcher som kommer att avgöra om fotbollsåret 2018 blir en succé eller ett misslyckande.

– Vi har nästan fyra finaler framför oss, säger mittbacken Glódís Perla Viggósdóttir inför Champions Leauge-mötet med Slavia Prag.

Redan i somras tog Rosengård höjd för en höst med ett schema späckat med matcher. Under september spelade Malmöklubben sju tävlingsmatcher på 22 dagar. Nu är Rosengård inne i en fas med fem matcher på 18 dagar.

– När vi startade upp i somras prioriterade vi att träna lite tuffare under de två första veckorna. För att just vara rustade för de här perioderna, säger tränaren Jonas Eidevall och fortsätter:

– Vi planerar alltid för att spela många matcher i FC Rosengård.

”Jättespännande”

Matcherna som återstår är dock inte vilka som helst. På torsdagen väntar hemmamöte med Slavia Prag i Champions League-åttondelsfinalen. På måndag ska Rosengård försöka att hålla allsvenskan vid liv när Piteå kommer till Skåne. Då krävs det hemmaseger eller oavgjort för att inte Norrbottenslaget ska få fira sitt första SM-guld redan på Malmö IP. Sedan väntar den allsvenska slutomgången borta mot Göteborg (27 oktober) innan returmötet med Slavia Prag i Tjeckien (1 november) sätter punkt för fotbollsåret 2018.

– Det är jättespännande. Vi har nästan fyra finaler framför oss. Det är jätteroligt spela just nu, säger den isländska landslagsmittbacken Glódís Perla Viggósdóttir med ett leende.

Möttes för två år sedan

Rosengård och Slavia Prag möttes i åttondelsfinal även för två år sedan. Då vann det svenska laget med klara 6–1 sammanlagt, men i våras nådde tjeckiskorna kvartsfinal i Champions League.

-Vi vet ju att de gör det nästan alltid bra i Champions League. De spelar i en liga där de alltid är ett av de två bästa lagen, men har kanske ofta matcher där de inte spelar mot så bra motstånd. Det gör vi hela tiden här i allsvenskan, så det ska förhoppningsvis vara en fördel för oss, säger Glódís Perla Viggósdóttir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.